ŞANLIURFA / HALİLİYE - Havşanlı İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Okulmuzda Ramazan ayı etkinlikleri başlamıştır.

Mrt

Okulumuzda toplum yararına yönelik Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından diş sağlığı konusu ile ilgili bilgilendirme semineri yapılmıştır.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Okulumuzda sınıflar arası bilgi yarışması düzenlenmiştir ve birinci gelen sınıflara ödülleri takdim edilmiştir.

Ock

Öğretmenimiz Salih ÇİFTÇİLER'in ortağı olduğu STEM projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ocak ayı kapsamında bazı etkinlikler gerçekleştirildi. Web 2.0 araçlarından Wordwall ile bilim adamlarını tanıma etkinliği gerçekleştirildi. Ayrıca Google Form ile hazırlanan öğrenci anketine projede görevli öğrenciler katılım sağladı. Kodlama tekniği kullanılarak yeni yıl etkinliği yapıldı. Öğrencilerimizin web 2.0 araçlarını tanımaya başladığı, kodlama tekniği ile tanıştığı bu projedeki katkılarından dolayı öğretmenimiz Salih ÇİFTÇİLER'e teşekkür ederiz.

Ock

ÇEDES kapsamında Ocak ayının teması olan Yardımseverlik ile ilgili koordinatör öğretmenimiz Salih ÇİFTÇİLER tarafından öğrencilerimize yardım kuruluşları tanıtıldı. Ayrıca Web 2.0 aracı olan Wordwall'de yardım kuruluşları ile ilgili öğrenciler çeşitli etkinlikler yaptı. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz ÇEDES koordinatörü ve DKAB öğretmeni Salih ÇİFTÇİLER ve okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Ali Can DÖNE liderliğinde okulumuz öğrencileri ile akşam namazı camide eda edildi. Namazdan sonra birlikte yaşayabilmenin, toplu hareket edebilmenin ve cemaat ile namaz kılmanın önemi üzerinde duruldu. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda uygulanan ÇEDES projesi kapsamında öğrencilerimizin yaptığı bazı etkinlikler.. Proje uygulayıcısı Salih ÇİFTÇİLER hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

1.“Yetim”, “Yetimlik” kavramları işlendi. Yetim çocuklara karşı sorumluluklarımız üzerinde duruldu.

2.İnsan hakkı ihlallerinden “Sıraya Riayet Etmemek” davranışının sonuçları tartışıldı. Taşıma ile gelen öğrencilerin öğle yemeği dağıtımında konu canlandırıldı.

3.Yerli Malı kullanmanın önemi üzerinde duruldu. Yerli Malı Haftası kutlandı.

4.İyilik yapmanın bireysel ve toplumsal önemine dikkat çekildi. Konu ile ilgili öğrenci röportajları yapıldı. Alınan cevaplar değerlendirildi.

5. Merhamet ve Yardımseverlik temalı pano hazırlandı.

6. Merhamet ve Yardımseverlik konusu ile ilgili Eba ve diğer sosyal medya kanalları üzerinden öğrencilere animasyon ve sunular izletildi.

Ara

Okulumuz Din Kültürü Öğretmeni Salih ÇİFTÇİLER'in ortağı olduğu eTwinning projesi çalışmalarına başladı. Projemizde Türkiye’den 9, Azerbaycan'dan 1 olmak üzere toplam 10 proje ortağı bulunmaktadır.

Günümüzde, teknoloji ve bilim alanındaki hızlı gelişmeler, öğrencilerimizin hayatlarını şekillendirmek için daha fazla yetenek ve bilgiye ihtiyaç duymalarına neden oluyor. Bu bağlamda, STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) alanları, öğrencilere kritik düşünme, problem çözme, takım çalışması ve yaratıcılık gibi 21.yy becerileri kazandıran bir eğitim yaklaşımı sunmaktadır. eTwinning projemiz, öğrencilerimizin hayatlarını bu temel becerilerle zenginleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu sayede, öğrencilerimiz sadece izleyen değil, aynı zamanda yaratıcı düşünen bireyler olarak topluma katkıda bulunabilecekleri bir geleceğe adım atacaklardır ve öğrenciler geleceği şekillendiren, farkındalığı yüksek, sadece kendi başarıları için değil aynı zamanda toplumlarına ve gezegenimize katkıda bulunmak için de motive olmuş bireyler olacaklardır.

Ekm

• Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli bağımsızlık mücadelesi sonrası Türk halkına armağan ettiği  Cumhuriyet rejiminin 100.yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eyl

6 Şubat, Merkez üssü Kahramanmaraşta meydana gelen deprem dolayısıyla yaşadığımız felaketi bir nebze olsun hafifletmek gayesiyle Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yürüttüğü kardeş okul projesi kapsamında, Ankara Osman Yüksel Serdengeçti Kız İmam Hatip Lisesinin katkılarıyla Mevlid Kandili programı kutlanmıştır. Öğrenci ve Öğretmenlerimize çeşitli hediyeler takdim edilmiştir. Kardeş okulumuza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Allah Azze ve Celle bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın.

Haz

'Dikkat ve Odaklanma' temalı öğrencilere yönelik okul rehber öğretmeni tarafından seminer düzenlendi.

İmam Hatip şenlikleri kapsamında okul gezileri  gerçekleştirilmiştir.

Ara

Havşanlı İmam Hatip Ortaokulu tarafından 2022-2023 Erdem Projesi kapsamında hazırlanan  "Kelime Hazinem" isimli Arapça –İngilizce –Türkçe sözlük olan projenin tanıtım programı düzenlendi. "Erdem Projesi" kapsamında Şanlıurfa'da kabul edilen bu seneki  tek proje olması bakımından önem arz etmektedir. Programa Din Öğretimi Hizmetlerinden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Abdülhekim Karadağ, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri biriminden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Bayram Canlı; Haliliye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdi Kazanç teşrif etmiştir. Düzenlenen tanıtım programında, katılan misafirlere Arapça öğretmeni ve aynı zamanda proje koordinatörü olan Muhammet Enes Çağlayan, proje detaylarını hazırlanan sunum eşliğinde ayrıntılı olarak anlatmıştır. Programda okul korosu tarafından düzenlenen ilahi dinletisi büyük beğeni toplamış ve program sonunda projenin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla misafirlere hediye takdimi yapılmıştır.